Profil típusok

Egyrészes burkolatváltó profilok

Az egyrészes burkolatváltók csavarozhatók, ragaszthatók vagy öntapadós csíkkal vannak ellátva. Fúrható, perforált profilokhoz megfelelő csavart ill. dűbelt válasszunk, hogy az igénybevétel során ne lazuljanak meg. Ragasztóanyag használatánál a ragasztandó felület ne legyen sem poros, sem zsíros. Jó minőségű ragasztót használjunk! Az öntapadós csíknak rugalmasnak, jól tapadónak, lehetőleg fehér színűnek kell lennie. Itt is fontos a tiszta felület. Szintkülönbség áthidalására ha nincs pontos méretű áthidaló, a beállítható típust alkalmazzuk.

Kétrészes burkolatváltó profilok

A kétrészes burkolatváltók a burkolat magasságától függő alapsínből és a rápattintható takarósínből állnak. Klikkes laminált padlónál ez a legjobb küszöbmegoldás: leszorítja a burkolatot, csak dilatációs mozgást enged meg. A burkolás idejére elég csak az alapsínt elhelyezni, így a takarósín a burkolás idején nem sérül. A munka végeztével a tényleges szinteltérésnek megfelelő takarósínt üthetjük rá. Eldöntendő még, hogy a kétrészes lépcsőél profilokhoz milyen gumibetét, csúszásgátló szükséges.

Íves burkolatváltó profilok

Egyes burkolatváltó profilokat hajlítógéppel a kívánt méretre lehet hajlítani. Ilyen az ST 90,  3119-6,  135-14,  135-20, 16100 profil. A hajlítógép előzetes egyeztetés után üzletünkben kölcsönözhető. (Díja 2000,- Ft/nap + kaució).