Laminált padló

A laminált padló egy modern és tartós megoldás az otthonok és irodák számára. A 7 – 9 mm vastagság biztosítja a padló stabilitását és ellenálló képességét a mindennapi használat során. A műgyantával bevont felület nemcsak megvédi a padlót a karcolásoktól és kopástól, hanem könnyen tisztíthatóvá is teszi azt.

Az HDF (High Density Fiberboard) hordozólap kiváló alapot nyújt a laminált padlónak. Ez az anyag a keményfa finom őrleményéből készül, amit magas hőmérséklet és nyomás alatt sajtolnak össze, így rendkívül sűrű és stabil szerkezetet kapunk. A dekorfólia réteg a padlónak esztétikus megjelenést kölcsönöz, míg a műgyanta bevonat tovább növeli a padló kopásállóságát és hosszú élettartamát.

A laminált padló gyártási technológiája lehetővé teszi, hogy a termék keménysége és kopásállósága többszöröse legyen a hagyományos faanyagú padlóburkolóknak. Ez a padló ideális választás lehet azok számára, akik egy megfizethetőkönnyen karbantartható és hosszú élettartamú padlóburkolatot keresnek.

Arteo vízálló padló

Az ARTEO® laminált padló a művészet és a technológia találkozásából kelt életre. Ez a burkolat az eredetiséget és a magas minőséget testesíti meg. Az ARTEO panelek valódi vízállósággal rendelkeznek, így minden helyiségben megszelídítik a vizet – legyen szó konyháról, fürdőszobáról vagy nappaliról. Az ARTEO padlóval a víz többé nem probléma.

Továbbfejlesztett, innovatív klikk rendszerrel rendelkeznek. Ez a rendszer hatékony gátat képez a nagy mennyiségű vízzel szemben. A NALFA (Észak-Amerikai Laminált Padlóburkolatok Szövetsége) irányelvei szerint végzett tesztek megerősítették, hogy az ARTEO padlók extra hatékony 24 órás vízállóságot nyújtanak. A megaloc aqua protect rendszerrel ellátott padlók minden tesztet kiválóan teljesítettek, így bizonyítottan vízállóak.

Az ARTEO padlók a Kék Angyal minősítést is elnyerték. Ez az eredeti és legsikeresebb környezetvédelmi jelölés a világon, ami német minőséget képvisel. Az Arteo lapok felülete szinkronerezett, megszólalásig hasonlítanak a valódi fapadlóra. Emellett a lapok nem bocsájtanak ki káros anyagokat, így bármely padlófűtés esetén alkalmazhatóak. A speciális illesztés és az  Isowaxx speciálisan összeállított viaszkeverék, amelyet már a padlólapok gyártási folyamata során alkalmaznak,  tartós védelmet biztosít a nedvesség ellen és garantálja, hogy a víz ne szivárogjon be a rendszerbe. Az AC5 besorolásnak köszönhetően az ARTEO padlók akár forgalmas irodákba vagy éttermekbe is lerakhatók.

Vízálló padlók

A vízálló laminált padlók olyan burkolatok, amelyek ellenállnak a nedvességnek és a víznek.

A vízálló laminált padlók hasonlóan a normál laminált padlókhoz többrétegűek. Általában egy HDF alaprétegből, egy dekoratív rétegből és egy védő rétegből állnak. A védő réteg teszi őket ellenállóvá a nedvességgel szemben.

Ezeket a padlókat gyakran használják olyan helyiségekben, ahol magas a nedvesség tartalom, és fröccsenő víznek is ki vannak téve, például fürdőszobákban, konyhákban vagy mosókonyhákban. A vízállóságuknak köszönhetően, könnyen tisztíthatók és a penésznek is ellenállnak.

Könnyen telepíthetők, hasonlóan a normál laminált padlókhoz klikk rendszerrel rögzíthetők egymáshoz, ami gyors és egyszerű folyamat.

Számtalan különböző mintával és színben kaphatók, így könnyen illeszthetők a lakás stílusához.

Fontos megjegyezni, hogy bár vízállóak, nem teljesen vízhatlanok. Ha hosszabb ideig áll rajtuk a víz, akkor ezek a burkolatok is károsodhatnak. Ezért mindig kövessük a gyártói utasításokat a telepítés és a karbantartás során!

Burkolatváltó profil

Akkor járunk el helyesen, ha a burkolat szín kiválasztásával egyidejűleg megtervezzük, milyen burkolatváltókra lesz szükségünk, így tudjuk a legmegfelelőbbet beépíteni. Például kétrészes profil alsó elemét már a burkolás megkezdése előtt le kell rögzíteni! Ha utólag választunk burkolatváltót, az lehet fúrható, öntapadós, vagy ragasztható. A legmegfelelőbb típus kiválasztásához tudnunk kell, mekkora hézagot kell a profilnak áthidalnia, valamint van e a két burkolat között szintkülönbség és mekkora? Ez utóbbit így is lemérhetjük: az alacsonyabb szintű burkolatra kartonlapot, újságot, újságokat helyezünk addig, amíg a magassága megegyezik a magasabb burkolatéval, vagyis egy szintben vannak. Ezután megmérjük az újságok vastagságát és ehhez keresünk burkolatváltó profilt.

CERAMIN ásványkompozit burkolatok

A CERAMIN ásványkompozit burkolatok a padló- és falburkolatok új generációját képviselik. Innovatív összetételük és dizájnjuk tengernyi kreatív lehetőséget teremt. Könnyű, ragasztva törhetetlen, klikkes rendszerben, ragasztás nélkül is lerakható padlólapokkal. A Ceramin burkolat akár zuhanyzóban is alkalmazható mind a falra, mind a padlóra. Különleges összetétele vízállóvá és magas hőnek kitéve is méretstabillá teszi ezt a burkolatot. Kiválóan alkalmazható padló- és falfűtés mellett is, egyáltalán nem deformálódik még a hirtelen nagy hőingadozást előidéző elektromos fűtőrendszer esetén sem. A falburkolat innovatív, nútos kialakítása teljesen vízhatlan felületet képez.